Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 3 februarie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1961 - PREGĂTIRE PENTRU APOCALIPSĂ
Un avion militar american, plin cu senzori și sisteme de comunicații, a decolat de la o bază aeriană din Nebraska. Aeronava era un centru de comandă și control zburător.
Pentru următorii 30 de ani, SUA au ținut un asemenea avion în aer, 24 de ore din 24. În caz de atac nuclear URSS, aeronava putea da ordinul de ripostă cu arme atomice.
Operațiunea "Looking Glass", cum s-a numit această pregătire pentru apocalipsa care nu a mai venit, s-a oprit pe 24 iulie 1990. Pericolul sovietic aproape dispăruse.
1966 - TEHNOLOGIE SOVIETICĂ
Luna 9, o navetă spațială sovietică fără echipaj, a reușit să aselenizeze și să scape întreagă. Era primul vehicul cosmic care ajungea pe un alt corp celest și supraviețuia.
La câteva ore după aselenizare, Luna 9 a transmis poze de pe suprafața Lunii. Sunt primele imagini de pe o altă lume. Naveta a făcut, inițial, nouă fotografii pe Lună.
URSS nu a vrut să le publice imediat. Dar pozele au fost transmise pe Pământ prin radio. Iar un jurnalist britanic a găsit semnalul, l-a decodificat și a publicat imaginile.
2009 - VICTORIE PENTRU ROMÂNIA
Acum 15 ani, Curtea Internațională de Justiție a dat câștig de cauză României în procesul cu Ucraina legat de insula Șerpilor. Am câștigat 9.700 kmp de spații maritime.
Mai important, România a rămas în posesia depozitelor de hidrocarburi din zonă. Echipa de experți români a fost condusă de fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu.
România a demonstrat, în fața Curții, că insula Șerpilor nu este o insulă, ci o stâncă, așa că zona economică care îi revenea era mai mică. Procesul de la CIJ a durat cinci ani.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News