Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 26 septembrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1983 - OMUL CARE A SALVAT PLANETA
Acum 40 de ani, un satelit sovietic a detectat că cinci rachete nucleare americane zburau spre URSS. În centrul de comandă din Moscova, Stanislav Petrov era de gardă.
Petrov ar fi trebuit să-și alerteze superiorii, care ar fi dat ordinul să fie lansate rachetele sovietice. Dar colonelul nu a făcut asta, deoarece a simțit că este ceva greșit.
Stanislav Petrov a avut dreptate. Satelitul sovietic dăduse o eroare. Nu era nicio rachetă în zbor. Decizia colonelului a salvat toată planeta de la apocalipsa nucleară.
1960 - POLITICĂ LA TELEVIZOR
Richard Nixon, pe atunci vicepreședintele SUA, și John F. Kennedy, un tânăr senator, s-au întâlnit acum 64 de ani într-un platou TV pentru o dezbatere politică.
A fost prima dezbatere între doi candidați la președinția SUA care a fost televizată la nivel național. A fost un moment care a schimbat politica în SUA, dar și în lume.
Richard Nixon a părut stângaci în fața camerelor TV. Dar Kennedy, mai tânăr și telegenic, a captivat publicul din SUA. Două luni mai târziu, JFK a fost ales președinte.
1687 - DISTRUGEREA UNUI MONUMENT
Partenonul din Atena, care avea pe atunci 2.000 de ani, a fost avariat serios de o explozie. Un proiectil venețian a detonat muniția depozitată de otomani în clădire.
Partea centrală și acoperișul au fost distruse. Bucăți de marmură cad peste soldați. Sute de oameni au murit. Templul antic scăpase până atunci aproape întreg.
Între 1800 și 1803, contele britanic Elgin salvează unele dintre sculpturile antice de la Partenon și le duce la British Museum din Londra, unde pot fi admirate și acum.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News