Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 18 august

Data publicării:

1925 - PLANURI DIABOLICE, PUSE PE HÂRTIE

"Mein Kampf", adică "Lupta mea", manifestul personal al lui Adolf Hitler, era publicat pentru prima dată. Cartea a fost scrisă când Hitler a stat în închisoarea Landsberg.

În acest prim volum, liderul nazist a descris cum a devenit antisemit și a vorbit despre planurile sale criminale pentru Germania, pentru evrei și pentru lumea liberă, în general.

A devenit bestseller în Germania după ce Hitler a ajuns la putere. Cartea este foarte controversată și în prezent. O ediție critică a fost publicată în Germania în 2016.

1976 / PRIMUL 10 DIN GIMNASTICĂ

Nadia Comăneci a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Montreal. La doar 14 ani, românca a devenit prima gimnastă din lume care primea nota 10 în concurs.

Până atunci, nota 10 era considerată imposibil de luat. Nadia Comăneci a reușit perfecțiunea la paralele inegale. Tabela a arătat "1.00" deoarece nu putea afișa nota 10.

În timpul Jocurilor Olimpice de la Montreal, românca a luat încă șase de 10. S-a întors acasă cu trei medalii de aur la individual - general, bârnă și paralele inegale.

2012 - TERORISM LA MAREA NEAGRĂ

Cel puțin șase oameni au fost uciși și alți 32 au fost răniți, după un atac cu bombă la aeroportul din Burgas. Ținta a fost un autocar plin cu israelieni veniți în Bulgaria.

Turiștii israelieni veniseră cu avionul de la Tel Aviv iar autocarul trebuia să-i ducă la hoteluri. Vehiculul a fost distrus de un atacator sinucigaș, cu legături cu Hezbollah.

Atentatul a fost condamnat de ONU, UE și numeroase țări occidentale. Ca urmare și a acestui atac, UE a băgat aripa militară a Hezbollah pe lista grupărilor teroriste.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 7 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 6 septembrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 septembrie

Partenerii noștri