Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 februarie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
2013 AMENINȚARE DIN CER
Acum 11 ani, orașul rusesc Celeabinsk era lovit cu putere. Puțin după ora locală 9:00, cerul s-a luminat puternic. Un meteorit de 15 m și 7.000 tone intrase în atmosferă.
Când a lovit stratul protector al Pământului, meteoritul s-a spart în bucăți. Dezintegrare a eliberat o energie echivalentă cu 25 de bombe atomice de la Hiroshima.
Suflul exploziei a fost extrem de violent. 1.500 de oameni au fost răniți de unda de șoc și de bucățile de geamuri și zidărie care au căzut din clădirile lovite. Nu a murit nimeni.
1965 - FRUNZA DE ARȚAR SE ÎNALȚĂ
În această zi, la ora prânzului, Canada și-a schimbat oficial steagul. Pe catargul clădirii Parlamentului din Ottawa este arborat drapelul roșu-alb-roșu cu frunza de arțar la mijloc.
A fost rezultatul unor discuții publice care au durat 4 ani. Politicienii canadieni s-au gândit să adopte un drapel nou, în locul pavilionului roșu, cu steagul britanic în colț.
Au fost luate în calcul peste 5.000 de variante diferite. Desenul câștigător a fost făcut de istoricul George Stanley. Steagul cu frunza de arțar este recunoscut în toată lumea.
1989 - RETRAGERE RUȘINOASĂ
Uniunea Sovietică a anunțat că ultimii soldați s-au retras din Afganistan. Era finalul a 9 ani de război. Un grup de insurgenți învingea una dintre superputerile lumii.
Sovieticii au pierdut cel puțin 14.000 de soldați, plus sute de tancuri, tunuri, aeronave și mii de camioane. Războiul a distrus Afganistanul, dar și Uniunea Sovietică.
Înfrângerea în fața mujahedinilor afgani, înarmați de SUA și Occident, a contribuit puternic la căderea URSS și la finalul Războiului Rece, au spus istorici din est și vest.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News