Live

Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie

Data publicării:

1492 - COLUMB AJUNGE ÎN LUMEA NOUĂ

După 3 luni pe mare, exploratorul Cristofor Columb a ajuns la țărm. Credea că a sosit în Asia, destinația călătoriei. Dar, fără să știe, navigatorul ajunsese în Lumea Nouă.

Columb a debarcat pe o insulă pe care a numit-o San Salvador, undeva în ceea ce acum numim Bahamas. După ceva timp, continuă călătoria și a ajuns în Cuba.

Columb a făcut alte trei expediții către Lumea Nouă, dar nu va ajunge niciodată în America de Nord. Călătoriile lui Cristofor Columb au schimbat radical istoria lumii.

1960 - ASASINAT POLITIC ÎN STIL SAMURAI

Acum 63 de ani, liderul Partidului Socialist Japonez, unul dintre cei mai influenți politicieni de atunci, a fost ucis de un elev de 17 ani, înarmat cu o sabie de samurai.

Politicianul era în mijlocul unui discurs televizat la Tokyo, așa că asasinatul a fost filmat. De asemenea, un fotograf japonez a luat un premiu Pulitzer cu o fotografie a atacului.

Acest asasinat a schimbat soarta Japoniei. Cel ucis era popular și putea aduce la putere socialiștii pro-URSS și anti-SUA. Fără un lider carismatic, partidul a decăzut.

1960 - PANTOFUL LUI HRUȘCIOV

În timpul reuniunii Adunării Generale a ONU de acum 63 de ani, delegatul din Filipine a acuzat URSS că a "înghițit" popoarele țărilor din Europa de Est.

Liderul sovietic Nikita Hrușciov, care era în sală, a venit furios la prezidiu, l-a insultat pe filipinez. Când s-a întors la locul lui, oficialul din Filipine și-a continuat discursul..

În acel moment, Hrușciov și-a scos un pantof și a bătut cu putere în masa din fața sa. Unul dintre delegații României a continuat scandalul început de Hrușciov.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 9 octombrie

Israelul a invadat Libanul de șase ori în ultimii 50 de ani. Cronologia unui conflict aparent fără sfârșit

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 octombrie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 7 octombrie

Partenerii noștri