Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 5 iulie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
328 PODUL ÎMPĂRATULUI
Romanii inaugurau un pod peste Dunăre, care a rămas în istorie după numele împăratului care domnea atunci, Constantin cel Mare. Podul avea aproape 2,5 kilometri.
Erau legate astfel cetatea Sucidava, de pe malul nordic, în prezent orașul Corabia din jud. Olt, de localitatea Oescus, de pe malul sudic, acum un sat din Bulgaria.
A fost cel mai lung pod construit în Antichitate, mai lung decât podul lui Apolodor din Damasc, construit pe vremea lui Traian. Puntea a fost utilizată mai bine de 40 de ani.
1687 PRINCIPIILE LUI NEWTON
Cartea lui Isaac Newton, "Principiile matematice ale filosofiei naturale", era publicată pentru prima dată. Cartea includea legile mișcării, dar și legea gravitației.
"Principia" era formată din trei volume. Este considerată una dintre cele mai importante lucrări din istoria științei. O nouă eră a cunoașterii a apărut datorită acestei cărți.
Prima ediție a fost tipărită în circa 750 de exemplare. Majoritatea încă există, deoarece textul, în latină, era greu de citit. Prima traducere în engleză a apărut în 1729.
1946 ÎMBRĂCĂMINTE SCANDALOASĂ
La piscina Molitor din Paris, o tânără de 18 ani prezenta cea mai nouă creație a designerului Louis Reard - un costum de baie din două piese, numit bikini.
Modelul, Micheline Bernardini, era dansatoare exotică la Casino de Paris. Niciun model serios nu a vrut să îmbrace un costum considerat scandalos în acea epocă.
Autoritățile franceze chiar l-au interzis la plajă. Dar, în ciuda controverselor, bikini a fost un hit pe piață. Iar în anii 1960, costumul a ajuns pe marile ecrane.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News