Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 29 noiembrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1947 - PLAN PENTRU PACE
Acum 76 de ani, Adunarea Generală a ONU a aprobat un plan pentru împărțirea Palestinei, fost teritoriul otoman, aflat sub tutelă britanică, în două state - arab și evreu.
55% din teritoriu a fost alocat evreilor, dar mare parte din această zonă era deșert. 45% din teritoriu ar fi revenit arabilor. Ierusalim ar fi rămas un oraș internațional.
Liderii evreilor au colaborat cu ONU și au fost de acord cu planul. Arabii au refuzat orice dialog cu ONU și cu evreii, deoarece au crezut că toată Palestina li se cuvine.
1935 - PISICA LUI SCHRÖDINGER
Fizicianul austriac Erwin Schrödinger, după lungi discuții cu Albert Einstein, a propus unul dintre cele mai cunoscute exerciții de gândire: pisica lui Schrödinger.
Fizicianul a spus așa: O pisică închisă într-o cutie, cu o sursă de radiație și otravă, poate fi simultan vie și moartă, până când cineva deschide cutia și observă pisică.
Schrödinger a vrut să arate o problemă a unei teorii a fizicii cuantice. Experimentul a fost menționat în filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și multe altele.
1972 - DISTRACȚIE DIGITALĂ
Acum 51 de ani, în SUA a fost lansat Pong, unul dintre primele jocuri video și primul care a avut succes pe piață. A fost și primul joc scos de celebra companie Atari.
Pong era un fel de tenis. Fiecare dintre cei doi jucători controlau o "paletă", o bară verticală aflată în capătul ecranului. Scopul era să nu lase mingea să iasă din joc.
Paleta se mișca doar de sus în jos. La început, Pong a fost doar pentru săli de jocuri. Dar în 1975, a apărut și o versiune pentru acasă, care se conecta la televizor.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News