Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 21 iulie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1969 - PRIMUL PAS
Neil Armstrong, comandantul misiunii Apollo 11, a ieșit din modulul lunar Eagle și a coborât pe scară, către suprafața Lunii. O cameră video transmitea totul în direct.
La ora 02:56 UTC, pilotul american din Ohio, veteran de război, în vârstă de 39 de ani, a devenit primul om care a pus piciorul pe un alt corp ceresc. SF devenea realitate.
În acel moment istoric, Neil Armstrong a spus "un pas mic pentru om, dar un salt uriaș pentru omenire". A coborât și Buzz Aldrin. Împreună, au pus steagul SUA pe Lună.
1959 - CARGO NUCLEAR
NS Savannah, prima navă nucleară comercială din lume, era lansată la apă. Mary Eisenhower, Prima Doamnă a SUA, a botezat vasul în stilul tradițional, cu șampanie.
Savannah era parte a proiectului "Atomi pentru Pace" al SUA și trebuia să fie începutul unei noi ere în marină. Primul voiaj cu propulsie nucleară a fost în 1962.
Nava avea spațiu pentru pasageri și pentru marfă. A făcut turul lumii, ca să promoveze energia nucleară. Tehnic, a fost un succes. Dar comercial, Savannah a eșuat.
356 î. Hr. LUMEA PIERDE O MINUNE
Templul lui Artemis din Efes, considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, a fost distrus de un incendiu pus de un piroman, numit de cronicarii antici Herostrat.
Bărbatul a dat foc bârnelor de lemn care țineau acoperișul. Herostrat voia să obțină faimă cu orice preț. A fost condamnat la moarte, iar numele său a fost interzis.
În tradițiile grecești și romane, distrugerea templului a coincis cu nașterea lui Alexandru Macedon. Ruinele templului lui Artemis din Efes au fost găsite în 1869.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News