Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 21 decembrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1989 - REVOLUȚIA AJUNGE ÎN CAPITALĂ
La cinci zile de la începutul Revoluţiei de la Timişoara, Ceauşescu a organizat un miting de susţinere în București. A scos oameni din fabrici ca să arate că regimul e popular.
Dictatorul a apărut la balconul clădirii Comitetului Central al PCR și a anunțat că salariile vor crește. Dar oamenii au început să-l huiduie. TVR a tăiat transmisia în direct.
A fost ultimul discurs al lui Ceaușescu. Mitingul a devenit o busculadă uriașă. În fața Hotelului Intercontinental, un camion MApN intra în mulțime. 7 oameni sunt uciși.
1988 - CEL MAI MARE AVION DIN ISTORIE
Antonov 225, cel mai mare avion din istorie, a zburat pentru prima dată acum 35 de ani. Fusese construit ca să care în spate naveta spațială sovietică Buran.
În 1989, avionul și naveta au fost expuse la salonul aeronautic de la Paris. Dar după căderea URSS, avionul nu a mai avut un scop. A stat în hangar până în 2002.
Compania ucraineană Antonov, care a proiectat avionul, l-a folosit ca să transporte obiecte uriașe. În 2022, singurul Antonov 225 a devenit victimă a invaziei rusești.
1937 - ALBĂ CA ZĂPADA
Acum 86 de ani, "Albă ca zăpada și cei șapte pitici" a avut premiera la Hollywood. A fost primul lung-metraj de animație din istorie. A fost o creație a lui Walt Disney.
Filmul a fost bazat pe basmul cu același nume, regăsit într-o carte a fraților Grimm. Dar varianta lui Walt Disney a avut și are în continuare o influență culturală uriașă.
În 1938, Walt Disney a primit un Oscar onorific special, o statuetă normală plus alte 7 mai mici. "Albă ca Zăpada" a marcat începutul studiourilor de animație Disney.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News