Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 17 iulie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1917 - SCHIMBARE DE NUME
Familia Regală a Marii Britanii și-a schimbat numele, ca să facă uitată originea sa germană. Decizia a fost luată în Primul Război Mondial, când Germania era inamicul UK.
Astfel, regele George al V-lea a schimbat numele dinastiei din Saxa-Coburg-Gotha, numele familiei soțului reginei Victoria, în Windsor, numele unui vechi castel regal.
De asemenea, membrii Familiei Regale au renunțat și la titlurile nobiliare germane, iar rudele din Germania au rămas fără titlurile britanice. Schimbarea este în vigoare.
1945 - ÎMPĂRȚIREA LUMII
Winston Churchill, Harry Truman și Iosif Stalin s-au întâlnit la Postdam, în zona de ocupație sovietică din Germania, ca să decidă noua ordine mondială după război.
În timpul acestei conferințe, s-au plantat semințele Războiului Rece. Tensiunile dintre cei trei lideri erau clare, mai ales că URSS ocupase deja Europa de Est, cu forța.
La Postdam, s-a decis divizarea Germaniei în 4 zone de ocupație, trasarea unor noi granițe pentru Germania și Polonia, dar și denazificarea societății germane.
2014 - VICTIME NEVINOVATE
Acum 9 ani, militari ruși au doborât un avion al Malaysia Airlines deasupra estului Ucrainei. 298 de oameni au murit când aeronava a fost distrusă de o rachetă Buk.
Bucățile avionului care făcea cursa MH17, între Olanda și Malaezia, au căzut într-o zonă controlată de rebelii pro-ruși. Majoritatea pasagerilor erau cetățeni olandezi.
Anchetatorii internaționali au refăcut, în detaliu, ultimele minute ale MH17. În 2022, doi ruși și un ucrainean au fost condamnați, în absență, pentru doborârea avionului.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News