Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 15 iulie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1997 - ASASINAT ÎN LUMEA MODEI
Creatorul de modă Gianni Versace, fondatorul casei de modă cu același nume, a fost asasinat în fața vilei sale din Miami, Statele Unite. Avea 50 de ani atunci. A fost a cincea și cea din urmă victimă a criminalului în serie Andrew Cunanan. Anchetatorii au descoperit că el era obsedat de Gianni Versace. Zicea că sunt prieteni. Asasinul s-a omorât înainte să-l prindă poliția. Gianni Versace a fost cremat iar cenușa a fost dusă în Italia, în cripta familie. O slujbă a avut loc în catedrala din Milano.
1799 - CHEIA CĂTRE SECRETE ANTICE
În timpul campaniei militare a lui Napoleon în Egipt, unul dintre ofițerii francezi, Pierre-François Bouchard, dă peste o stelă antică în ruinele orașului Rashid, numit și Rosetta. Artefactul, o piatră neagră, era din anul 196 î.Hr. Pe una dintre fețe era gravat același text, dar în trei limbi diferite: greacă, egipteană antică în hieroglife și în grafie demotică. Piatra Rosetta a funcționat ca o cheie pentru traducerea hieroglifelor egiptene anitice. Patru ani mai târziu, un alt francez, Champollion, a spart secretul limbii faraonilor.
1955 - ÎMPOTRIVA ARMELOR NUCLEARE
18 laureați Nobel, reuniți pe insula Mainau din Bavaria, au semnat o declarație comună prin care cereau ca armele nucleare să nu mai fie folosite vreodată. Otto Hahn, supranumit părintele fisiunii nucleare, și Max Born, mentor pentru unii dintre creatorii primei bombe atomice, au venit cu inițiativa și au redactat documentul. Semnatarii au recunoscut că frica de armele atomice menține pacea. Dar au spus că acest echilibru nu poate rezista pentru mult timp și că lumea poate fi anihilată.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News