Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 ianuarie
Cele mai importante evenimente petrecute pe 12 ianuarie.
Sumele uriașe cheltuite de candidații la alegerile prezidențiale din SUA
Prima reacție SRI, după alerta de securitate emisă de SUA: „SRI nu are date pentru creșterea nivelului de alertă teroristă”
Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Milton din Florida: A fost pericol. Multă lume a plecat prea târziu
SUA, amenințate de un uragan de nivel 5, la mai puțin de zece zile după ce Helene a ucis sute de oameni
Cazul gimnastelor Ana Bărbosu și Jordan Chiles: Cum încearcă SUA să întoarcă rezultatul care i-a adus româncei medalia de bronz la JO
Rețeaua româno-bulgară care a păgubit SUA cu 1 milion de dolari a fost prinsă. Cum acționau
Armata Română a publicat proiectul de lege pentru achiziția de avioane F-35. Când vor fi scoase F-16 din dotarea Forțelor Aeriene
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Zeci de coloniști israelieni au incendiat case și mașini într-un sat de palestinieni din Cisiordania. Un om a murit. Reacția SUA
1966 BATMAN APARE PE MICUL ECRAN
Serialul „Batman”, cu Adam West în rolul principal și cu Burt Ward în rolul lui Robin, debuta pe canalul ABC din SUA. Era prima dată când Batman apărea la televizor.
În doi ani au fost difuzate 120 de episoare. Serialul a fost foarte popular și a devenit un fenomen al culturii pop.
Batman și Robin se luptă cu infractori și salvează Gotham.
1962 IMPLICAREA SUA ÎN VIETNAM
Statele Unite fac prima misiune de luptă în timpul războiului din Vietnam. 82 de elicoptere americane transportă 1.000 de parașutiști sud-vietnamezi. Parașutiștii atacă o bază a Vietcong de lângă Saigon și câștigă. Pentru armata americană, era începutul unei noi ere de mobilitate aeriană pentru soldați.
După exact 4 ani, președintele Lyndon Johnson anunță că SUA vor rămâne în Vietnamul de Sud până când va dispărea pericolul comunist. SUA se retrag în 1973.
2010 - CUTREMUR ÎN HAITI
La ora 16:53 unda de șoc a unui cutremur de 7 pe Richter ajungea în centrul orașului Port-au-Prince, capitala statului Haiti.
Înainte de cutremur, infrastructura haitiană era oricum una precară. Asta a agravat dezastrul provocat de seism.Cutremurul principal a fost urmat de 52 de replici.
Între 100.000 și 316.000 au murit. Un sfert de milion de clădiri s-au prăbușit. Nici până în prezent nu au fost reparate toate pagubele provocate de acest seism.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News