Live

Video Digistoria - cele mai importante evenimente petrecute în 12 aprilie

Data publicării:

1961 - PRIMUL OM ÎN SPAȚIU

Sovieticul Iuri Gagarin a devenit, acum 62 de ani, primul om care a ajuns în spațiul cosmic. A călătorit la bordul unei capsule Vostok, lansată de la cosmodromul Baikonur. Iuri Gagarin a înconjurat Pământul o singură dată și s-a întors la sol. Toată misiunea a durat 108 minute. Gagarin, la 27 de ani, devenea o celebritate internațională. Tânăr și mereu zâmbitor, Iuri Gagarin era o figură ideală pentru propaganda sovietică. Zborul lui în spațiu a fost o reușită istorică dar și o mare victorie pentru URSS.

1981 - PRIMA NAVETĂ SPAȚIALĂ

Statele Unite lansau, pentru prima dată, un nou tip de vehicul spațial, reutilizabil, care să facă zborurile pe orbită mai ieftine. E vorba de naveta spațială. Columbia, prima navetă, a decolat de la centrul spațial Kennedy din Florida. Misiunea a durat 54 de ore. Naveta a aterizat ca un avion, la întoarcerea pe Pământ. SUA au construit 6 navete spațiale, care au transportat echipament și oameni pe orbită în perioara 1977-2011. 2 navete au fost distruse, Columbia fiind una dintre ele.

1992- MAGIE DE POVESTE

Se deschidea Parcul Disneyland, inițial numit Euro Disneyland Park, în Marne-a-Vallée, Franța. Construcția parcului tematic a durat 4 ani. Parcul se întinde pe o suprafață de 57 de hectare și a fost proiectat de Walt Disney Imagineering, similar cu Disneyland Park California și Magic Kingdom Florida. Acum Disneyland are 2 parcuri tematice, 7 hoteluri și un complex comercial cu restaurante. Aproape 15 milioane de oameni îl vizitau anual.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie

Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie

Partenerii noștri