Live

Medicul Radu Zamfir a donat sânge în cadrul campaniei "Avem același sânge". "A fost o scădere a donatorilor, au fost amânați pacienți"

Data actualizării: Data publicării:

După o pauză pe perioada verii, campania Digi 24 "Avem același sânge" reîncepe într-un moment în care numărul donatorilor a scăzut din nou. Așadar, este mare nevoie ca oamenii să înțeleagă că sângele este un medicament vital care nu poate fi cumpărat de niciunde, iar pentru pacienți înseamnă salvarea vieților.

Campania "Avem același sânge" este astăzi în Parlament. Vrem, în continuare, să tragem un semnal de alarmă că sistemul de transfuzie din România trebuie modernizat, dar să începem de la pacienți și ce înseamnă pentru ei să nu existe suficienți donatori.

"Nu am cum să nu fiu alături de dumneavoastră în acest demers care este vital sănătății pacienților noștri. Practic, în condițiile în care nu există sânge, nu există acea plasă de siguranță pentru pacienții care au nevoie de intervenții chirurgicale complexe, pentru că cu cât o intervenție este mai complexă, cu atât e nevoie de o rezervă mai mare de sânge pentru a elimina acel neprevăzut care îi poate pune viața în pericol. Deci, practic, sângele înseamnă viață pentru acești pacienți. Într-adevăr, a fost o scădere a donatorilor, s-au mai amânat pacienți din cauza lipsei de sânge, dar aceasta nu poate fi combătută decât printr-un apel al dumneavoastră, al nostru, al tuturor, la oameni să doneze. Practic, la acest gest de solidaritate socială, solidaritate umană prin care pot să-și ajute aproapele", a declarat medicul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală.

Se fac pași pentru modernizarea sistemului de transfuzie din țara noastră, însă sunt pași mărunți față de nevoile care există. Am văzut că centrele de transfuzie din țară sunt în clădiri foarte vechi, nu au aparatura necesară sau dacă există aparatură, ea este foarte veche.

Proiect susținut de SANADOR

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Directorul Centrului de Transfuzie București: "Personalul cu pregătire în domeniu se va pensiona în următorii doi ani"

„Avem același sânge”, o campanie de succes. „A reușit să conștientizeze publicul larg de necesitatea donării de sânge”

„Și sângele pe care îl donezi este un cadou pentru cei care au nevoie”. Digi24 continuă campania „Avem același sânge”

Campania Digi24 „Avem același sânge” se află la București. Peste o sută de angajați s-au înscris să doneze sânge

Partenerii noștri