Live

Nicolae Ciucă e pe locul doi în preferințele românilor pentru prezidențiale, după Marcel Ciolacu, conform unui sondaj distribuit de PNL

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar putea intra în finala pentru prezidențiale, conform ultimului sondaj apărut din zona PNL. Acesta este realizat de casele de sondaj INSOMAR și AVANGARDE. Pe de altă parte, într-un sondaj comandat de USR și publicat săptămâna trecută, liderul liberal nu reușea să se claseze nici măcar între primii 5 candidați.

„Dacă ne uităm la aceste cifre, vedem că, în momentul de față, Marcel Ciolacu conduce topul în privința alegerilor prezidențiale, este urmat de Nicolae Ciucă cu un scor de 19% și mai apoi este George Simion, cu 16%, iar Elena Lasconi are 13%. Acest sondaj am reușit să-l obținem de la surse apropiate de PNL”, explică jurnalista Digi24 Ema Stoica.

Pe de altă parte, dacă ne uităm la Mircea Geoană, de exemplu, acesta este abia pe locul al cincilea, cu un scor de 11 procente%.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-20 octombrie, pe un eșantion de 1.190 de respondenți, iar eroarea este de +/- 3,1%.

În sondajul realizat la comanda USR de săptămâna trecută, topul arăta total diferit. Primii doi finaliști erau Marcel Ciolacu, cu un procent de 23,4%, iar pe locul al doilea îl era liderul AUR, George Simion, cu un procent de 19,8%. Pe locul al treilea era Mircea Geoană, iar pe 4 era liderul USR, Elena Lasconi.

Președintele PNL era la o diferență de procente de mai bine de 10% față de sondajul de astăzi. Anume, avea un procent de 6,2%. Se clasa pe locul al șaselea. Sondajul de săptămâna trecută a fost realizat la comanda USR în perioada 7-9 octombrie,  pe un eșantion de 1.009 respondenți și cu o eroare de +/- 3,09%.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Interzis pe viață! A intrat pentru prima dată în ringul de box și ce a urmat a provocat revoltă: ”Arestați-l!”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Geoană recunoaște că a colaborat cu firma care ar fi în spatele atacurilor murdare la adresa contracandidaților

Simion confirmă că le-a cerut 60.000 de euro candidaţilor AUR la parlamentare: „Aşa este conceput sistemul electoral din România”

Nicolae Ciucă: „Se încearcă foarte mult ca în turul doi să intre liderul PSD şi liderul AUR. Din păcate, e şi dorinţa Rusiei”

Ciolacu, întrebat dacă va fi dat afară din partid în cazul unui eșec la prezidențiale: „Încă am timp să mai fac ceva în viaţă”

Partenerii noștri