Preşedintele Barack Obama a făcut apel la calm şi înţelegere. Într-un comunicat, el le-a spus americanilor că moartea adolescentului este o tragedie, dar că justiţia este cea care trebuie să se pronunţe şi un juriu a deliberat deja în acest caz.
În Oakland, California, au fost scene de violenţă. Peste o sută de protestatari au spart vitrine, au avariat maşini de poliție şi au incendiat coşuri de gunoi.
În restul ţării, protestele au fost paşnice, dar la fel de vehemente. Mii de oameni s-au adunat în Times Square din New York şi au cerut să se facă dreptate. Protestatarii au purtat pancarte pe care scria „Suntem cu toţii Trayvon Martin" şi au scandat lozinci împotriva rasismului.
În februare 2011, în Florida, Trayvon Martin, în vârstă de 17 ani, a fost împușcat de un gardian voluntar, George Zimmerman. După un proces care a durat un an, acesta a fost achitat. Juriul a considerat că Zimmerman a acţionat în legitimă apărare, pentru că adolescentul l-a atacat şi a vrut să-i ia pistolul. Circumstanţele incidentului sunt încă neclare, iar asociaţiile pentru apărarea drepturilor civile consideră că adolescentul a fost victimă a unui crime cu caracter rasist.
Manifestaţii similare au avut loc la San Francisco, Chicago, Washington, Atlanta şi Philadelphia. O asociaţie a persoanelor de culoare strânge semnături pentru a solicita Departamentului de Justiţie să deschidă un dosar pentru încălcarea drepturilor civile în cazul lui Zimmerman.