Moțiunea a fost semnată de 42 de deputați. Ceea ce înseamnă că trebuie adunate doar nouă voturi astfel încât guvernul să fie demis. Parlamentarii moldoveni vor examina moțiunea de cenzură joia viitoare. Citat de Deutsche Welle, premierul de la Chişinău spune că a devenit un lider al opoziţiei în interiorul propriei coaliţii de guvernare.
Arestarea fostului premier Vlad Filat în dosarul devalizării sistemului bancar moldovenesc a destabilizat şi mai mult scena politică de peste Prut. Dacă moţiunea de cenzură va trece, va fi pentru a doua oară în mai puţin de o jumătate de an când Moldova rămâne fără premier. În iunie, Chiril Gaburici şi-a dat demisia din cauza unei diplome false. Şi el spune că au existat presiuni privind dispariţia a unui miliard de dolari din trei bănci moldoveneşti.
Moldova a intrat într-un cerc vicios. Devalizarea băncilor şi instabilitatea politică au destabilizat economia ţării şi, în acelaşi timp, împiedică semnarea unui acord cu FMI. Moldova va primi în schimb 150 de milioane de euro din partea României.