„Trebuie clar analizată situaţia. Noi în principiu avem în jur de 100-120 de locuri disponibile pentru situaţii de urgenţă. Dar doar pentru situaţii de urgenţă. Acum suntem în cursul de a realiza o situaţie cerută şi de Ministerul Educaţiei pentru a avea o situaţie clară şi actualizată în legătură cu locurile disponibile şi posibilitatea de a caza persoanele care vor fi refugiaţi în Galaţi”, a spus Diana Bulai, director adjunct ISJ Galaţi.
„Am răspuns acestei solicitări punând la dispoziţie 80 de locuri în căminele noastre din Măgurele şi consiliere, dacă ni se va cere, acestor persoane. Am fost rugaţi să punem la dispoziţie aceste locuri in cămin, nu va afecta capacitatea noastră de cazare, a studenţilor universităţii”, a spus Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti.
Universitatea Politehnică din București și Universitatea din București și-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați, a spus și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
„Universitatea Politehnică din București și Universitatea București au disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați: Universitatea Politehnică din București — 150 de locuri cazare și masă și Universitatea din București — 80 de locuri pentru refugiați cazare și masă”, a spus ministrul, citat de Agerpres.
Mircea Mocanu, șeful biroului de la București Organizației Internaționale pentru Migrație, a explicat la Digi24 că nu sunt necesare mai multe locuri pentru cazarea refugiaților, dacă în țară vor veni doar cei 1.500-1.700 de oameni pe care autoritățile au anunțat că-i pot găzdui. Mai multe locuri de cazare vor fi necesare, în schimb, dacă în țară încep să intre ilegal refugiații.
„Cred că doar în cazul în care ruta migraţiei se va modifica din Ungaria şi va intra un număr mare în România, cred că Ministerul Educației are datoria să facă asta. Nu cred că situaţia va degenera să fie la fel ca acea din Ungaria”, a spus Mircea Mocanu.