Cercetătorii au vrut să afle cât de repede s-a propagat focul în acea noapte, dar și ce substanțe toxice au fost degajate în aer în urma incendiului. Specialiștii de la Petroșani au identificat anterior toate substanțele din clubul Colectiv, însă aveau nevoie să vadă cum acționează împreună.
Astfel, au fost reproduse zona barului, scena, dar și stâlpul învelit în burete fono-absorbant într-un laborator al INSEMEX. După experiment, specialiștii vor putea determina ce susbtanțe toxice au fost degajate în aer în urma arderii substanțelor cu care au fost îmbrăcați pereții clubului.
Experimentul îi va ajuta și pe procurorii care instrumentează ancheta în dosarul Colectiv.
Tot miercuri, procurorii DNA au extins ancheta în dosarul Colectiv în cazul fostului primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, pentru fals intelectual și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
În urma incendiului din 30 octombrie au murit 62 de persoane. Astfel, 27 de oameni și-au pierdut viața în noaptea incendiului, 24 în următoarele săptămâni în spitalele din țară, iar 11 persoane au murit după ce au fost transferați în străinătate.