- De la Uniunea judecătorilor a venit o informaţie cum că intenţionează să dea în judecată CSAT-ul pentru această situaţie...
- Mi se pare hazardat şi am sentimentul că cineva se află într-o campanie electorală în justiţie prin tema asta. Există obligaţia legală, nu noi am introdus-o ... mi se pare că s-a introdus în 2005 sau 2006, ca CSAT-ul să verifice aceste lucruri. Dacă mă întrebaţi pe mine este puţin complicat şi nu văd foarte bine rolul CSAT-ului. Poate într-o zi această prevedere ar trebui regândită pentru că CSAT-ul nu are instrumente la dispoziţie pentru a verifica 23.000 de magistraţi.Dacă îmi aduc bine aminte, de la colegul meu Oprişor, cam asta era cifra. El poate să ia acele declaraţii pe proprie răspundere şi să le trimită instituţiilor. Instituţiile răspund. Răspunsul instituţiilor aceasta a fost, nu există capacităţii proprii ale CSAT-ului de umbla după ofițeri acoperiţi.
- SRI are agenţi acoperiţi...
- Da. SRI, SIE, Direcţia generală de informaţii a apărării şi DGIPI. De asta vă spun că eu am anumite dubii asupra acestei proceduri, dar ăsta a fost răspunsul instituţiilor statului.
- Ar trebui schimbată legislaţia? Spuneaţi că există pe legislaţia în vigoare această prevedere...
- Dacă dvs. vi se pare o chestiune fezabilă o lăsăm aşa. Dacă nu...ne mai gândim.