„Obținem o cifră în jurul a 180, 190, hai să spunem 200. Nu știu în ce măsură vor fi și alți parlamentari din UNPR, poate și din PSD, suficient de motivați să susțină o astfel de moțiune”, spune Ion Popa, liderul senatorilor PNL.
Surse din interiorul partidului spun că unii speră chiar la 230 de voturi în favoarea moţiunii. Un astfel de scor ar putea fi perceput ca o victorie de moral, în condiţiile în care avansul Puterii faţă de Opoziţie s-ar reduce la nici 50 de voturi, spun voci din PNL. Liderii ştiu însă că mingea este în terenul parlamentarilor de la Putere, în special în curtea celor de la UNPR.
„Dânșii cred că o să susțină Guvernul, de fapt îl susțin pe Ponta, nu guvernul”, spune Vasile Blaga, copreşedinte PNL.
„Dacă vor fi lăsați să voteze parlamentarii din arcul guvernamental, PSD, PLR, PC, s-ar putea să existe surprize mari. Dacă nu vor fi lăsați, oricum vom obține un număr mai mare decât numărul semnatarilor”, crede însă Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL.
În cealaltă tabără, relaxare totală.
„O să vă rog sa fiți la moțiunea de cenzură. Stiți foarte bine, nu va trece, asta înseamnă că ne vedem de treabă, de săptămâna viitoare, în același fel”, a spus premierul Victor Ponta.
Intitulată „Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”, moţiunea de cenzură îl acuză pe premier că ar fi vrut să ajungă preşedintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” şi îi cere să recunoască acest lucru şi să părăsească puterea.