ACTUALIZARE 7.25. Procurorii DNA au decis ca Titu Bojin să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a fost adus sub escortă la sediul central al DNA, la capătul unei zile care a început prost pentru el.
Mascaţii au intrat în casa lui Titu Bojin aproape de ora 7:00. Treizeci de minute mai târziu, el a fost dus de procurorii DNA la sediul instituției pe care o conduce. În același timp, anchetatorii făceau percheziții în alte zeci de instituţii şi locuinţe, la primării şi în depouri SNCFR Călători.
Acuzaţiile procurorilor sunt construite în jurul contractelor obţinute de compania Eurocomet West SRL, despre care oamenii legii au informaţii că este firma de casă a preşedintelui Consiliului Județean Timiş. Anchetatorii susţin că Titu Bojin ar fi dat contracte din bani publici acestei firme, de pe urma cărora avea şi el un comision de câteva sute de mii de lei.
Schema ar fi fost una simplă. Titu Bojin direcţiona fonduri bugetare cu prioritate către Primăriile sau autorităţile din judeţ care încheiau contracte cu această firmă.
Vizate de anchetă sunt 17 primării, dar şi Muzeul Satului Bănăţean şi Administraţia Bazinală a Apelor Banat. Practic, banii erau direcţionaţi către autorităţi doar pentru a intra în conturile societăţii pe care o controlează din umbră.
Cine sunt Titu Bojin şi Marcel Mihoc, cei doi reprezentanți ai CJT ridicaţi de DNA
În acte, societatea este condusă de Marius Didilă, un ploieştean născut în 1990, însă personajul-cheie în ancheta procurorilor este o rudă de-a acestuia, George Didilă.
Procurorii spun că acesta ţinea legătura cu primăriile, iar în cazul în care plăţile nu erau efectuate la timp, apela la Marcel Mihoc, consilierul lui Titu Bojin. Ulterior, profitul era împărţit.
Toţi cei 17 primari au ajuns în cursul zilei la DNA Timiş pentru audieri.
Procurorii spun ca Titu Bojin şi-a folosit influenţa și în afara granițelor județului pe care îl administrează. El a reuşit să strecoare firma Eurocomet West SRL în graţiile conducerii SNCFR Călători, mai precis a directorului Alexandru Gavriş. Aşa a prins 10 contracte cu tot atâtea depouri CFR din ţară. Potrivit anchetatorilor, angajaţii statului ar fi cumpărat diferite bunuri de care instituţiile nu aveau nevoie. Cele zece contracte valorează aproape 200.000 de lei:
Citiți și: