Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 300.000 de euro. Anchetatorii îi suspectează pe patronii acestei rețele de clinici medicale că ar fi înșelat statul prin decontarea unor tratamente medicale fictive. Patronii ar fi declarat că au tratat zeci de victime ale războiului civil din Libia care au ajuns în România, au fost internați, au beneficiat de intervenții chirurgicale și tratamente. Reprezentanții clinicii cereau ca statul român să suporte o parte dintre cheltuieli.
Potrivit anchetatorilor, însă, pacienții respectivi nu au ajuns în România, iar patronii clinicii s-ar fi folosit de datele lor pentru a deconta tratamente.
Joi, în jurul prânzului, aveau loc șase percheziții la care participă polițiști și procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.
În acest context, reprezentanţii clinicii au precizat că vor coopera cu autorităţiile pentru soluţionarea dosarului, precizând că au pus deja la dispoziţie toate datele solicitate. Totodată, într-un comunicat transmis Digi24, compania a dat asigurărări că activitatea clinicilor şi a spitalului Sanador se va desfăşura în continuzare în condiţii normale.
COMUNICATUL SANADOR:
„Sanador a dat curs solicitărilor primite azi, 28.01.2016, din partea autorităților, cu privire la investigațiile desfășurate în punctele de lucru Sanador. Am pus la dispoziția autorităților toate datele solicitate și vom coopera cu acestea în vederea soluționării dosarului.
Regretăm imaginile și comentariile transmise de diferite publicații media, care nu au corespuns realității.
Fiind o anchetă în desfășurare, vom putea reveni cu mai multe informații la momentul soluționării acesteia.
Activitatea clinicilor și a spitalului Sanador se desfășoară în condiții normale”.