Dorin Cocoş, denunţător în dosarul lui Ioan Niculae

Data publicării:
ioan niculae mediafax

 

FOTO Mediafax

ACTUALIZARE 10.11. Ioan Niculae ar fi fost dispus să plătească 1 milion de euro pentru o hotărâre de guvern, susţin surse judiciare. Informaţia apare în denunţul formulat de Dorin Cocoş împotriva patronului Interagro. Hotărârea de guvern s-ar fi referit la primirea de subvenţii pentru îngrăşămintele chime produse de combinatele lui Ioan Niculae.

Dorin Cocoș ar fi arătat în denunțul formulat că Niculae i-ar fi cerut sprijin ca aceasta să realizeze influențe asupra unor funcționari publici și demnitari, ce activau în diferite instituții publice, în vederea elaborării unei Hotărâri de Guvern prin care să fie acordate subvenții pentru îngrășăminte din producția internă, ceea ce ar fi condus la subvenționarea indirectă a combinatelor controlate de acesta, care produceau la acel moment circa 90% din producția de îngrășăminte.

Potrivit surselor citate, Cocoș ar fi urmat să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

Procurorii DNA efectuează joi percheziții la reședința omului de afaceri Ioan Niculae, dar și la sediul SC Interagro, în acest caz fiind vorba de un prejudiciu de peste 2 milioane euro.

Denunţul este cercetat de DNA.

Informaţiile primite de la Dorin Cocoş au fost conexate la dosare mai vechi în care se fac cercetări privind Interagro, pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.


Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi economice (evaziune fiscală şi spălare de bani), comise în perioada 2008 - 2009.

În cursul zilei de 23 iulie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele Teleorman şi Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Este vorba de o schemă de inginerii financiare descoperită de procurorii DNA, în care ar fi implicată, potrivit unor surse judiciare, societatea Interagro, cea deținută de Ioan Niculae și de familia acestuia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri