„Problema noastră cea mai mare este că nu suntem ascultați. Noi suntem primii care trebuie să aplicăm legea și probabil sesizările noastre zac într-un sertar”, a spus Laura Codruța Kovesi. care s-a plâns că vocea Direcției anticorupție nu este ascultată, iar pentru procurori este foarte dificil. Ea a subliniat că a sperat până în ultima clipă că se vor face modificările de rigoare la coduri, cu atât mai mult cu cât s-a constituit și un grup de lucru cu Ministerul Justiției.
În ceea ce privește declarația președintelui, care a spus că nu a avut consilieri specializați în drept penal pentru a sesiza problemele pe care le ridică noile coduri, procurorul-șef a precizat că DNA-ului nu i s-a solicitat un punct de vedere din partea Președinției.
Kovesi a arătat că în cazul în care nu se va da o ordonanță de urgență de modificare a actualelor coduri, acestea se vor aplica așa cum sunt, de la 1 februarie, cu toate consecințele de rigoare. Una dintre ele ar fi prescrierea care ar putea interveni în cazul unor infracțiuni cu prejudicii mari, cum ar fi înșelăciunea. În plus, victimele acestor înșelăciuni nu și-ar mai recupera banii, a arătat procurorul-șef al DNA.