Dosarul penal pentru moarte suspectă a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, urmând ca poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei să fie delegaţi pentru efectuarea de audieri în cazul bărbatului infestat, ale cărui imagini au fost difuzate de GSP.
La același spital, în ultimele zile a mai avut loc un deces din cauza administrării de transfuzii cu grupa greșită de sânge unei paciente de 79 de ani.
Procurorii și polițiștii au decis să deschidă o anchetă și în acest caz. Ancheta va cuprinde mai multe aspecte, inclusiv faptul că unitatea de transfuzii funcționa fără aviz, așa după cum a stabilit Direcția de Sănătate Publică, care a dat și o amendă acestui centru.
Urmează ca în cazul de față să se facă audieri în zilele următoare și să se ridice documente cu privire la toate procedurile medicale la care a fost supusă pacienta.
Este vorba de o urmărire penală in rem.
Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat, joi, după ce presa a relatat pe larg despre cele două cazuri soldate cu decesul pacienților la Spitalul de Arsuri, că a luat în calcul închiderea spitalului, însă acest lucru nu este posibil.
Vlad Voiculescu a spus că au fost descoperite „probleme grave de management”.
„E inacceptabil ca la șase luni după Colectiv să nu învățăm nimic”, a spus el. Spitalul s-a aflat în centrul scandalului legat de infecțiile nosocomiale, care au fost cauza morții unora dintre supraviețuitorii dezastrului de la Colectiv.
Ministrul a spus că a luat în considerare de trei ori închiderea spitalului și direcționarea pacienților cu arsuri spre alte instituții care pot trata astfel de pacienți. El a precizat că a avut inclusiv săptămâna trecută o întâlnire cu managerii spitalelor care ar putea prelua pacienți cu arsuri grave, dar s-a ajuns la concluzia că nu se poate face acest lucru, deoarece sunt pacienți care nu pot fi tratați în altă parte.