„Vă dau cuvântul meu că nu am mâncat nicio aripă de pui în viaţa mea din acele tone”, a declarat Florin Popescu, după decizia luată de deputaţii jurişti.
Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, joi, că plenul Camerei ar trebui să se pronunţe în acest caz până pe 7 mai.
Procurorul general Tiberiu Niţu i-a transmis, miercuri, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, referatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a solicita încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu - acuzat că ar fi cerut mită în campania electorală din 2012.
Demersul vine după ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Florin Popescu pentru folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, potrivit unui comunicat transmis de DNA.
„În anul 2012, Florin Popescu, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița al unui partid politic, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) cantitatea de 60 sau 70 tone pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui cetățenilor în scop electoral, în contextul campaniei electorale din luna iunie 2012.
Pentru a împiedica descoperirea faptei de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea omului de afaceri.
Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu Florin Aurelian cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă”, spun procurorii.
Cele 60 de tone de pui cerute de deputatul Florin Popescu unei firme au ajuns la alegătorii din Târgovişte, Pucioasa şi alte unsprezece localităţi din judetul Dâmboviţa. Carnea a plecat din depozitele administratorului Avicola Crevedia şi a ajuns în frigiderele unei alte societăţi. Pentru a nu da de bănuit, cei care au transportat şi depozitat carnea au fost informaţi că urma ca alimentele să fie donate. Toate informaţiile apar în dosarul ajuns la Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor.