După avizul dat de Comisia juridică, Ion Ochi a declarat că a prezentat colegilor săi faptele şi documentele din dosar. „Eu nu sunt vinovat, iar acest lucru l-au certificat cei de la DNA, serviciul teritorial Braşov, printr-o rezoluţie dată în 2014, unde, pe aceeaşi faptă, am primit neînceperea urmăririi penale. Adică pe abuz în serviciu”, a spus Ion Ochi.
"Este vorba despre nişte fapte pe care noi, cei din consiliul judeţean, le-am făcut în 2011 şi care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penală. S-a pronunţat DNA. Nu au apărut elemente noi în acest dosar. Nu sunt fapte pe care să le fi făcut după plecarea mea de la consiliul judeţean care să motiveze în vreun fel reţinerea sau arestarea. Ceea ce se cere, reţinerea şi arestarea preventivă, sunt motivate de faptul că eu am calitatea de parlamentar şi că sunt membru al unui partid politic aflat la guvernare. Ăsta nu este un motiv de substanţă să restrângi libertatea unui om”, consideră deputatul.
"Sunt direct interesat de aflarea adevărului pentru că se pune problema restrângerii libertăţii mele. Sunt convins că, dacă se va finaliza cu un rechizitoriu, voi demonstra în faţa instanţei nevinovăţia mea. Dar sper să nu se ajungă acolo. N-am dat încă o declaraţie la Braşov acum, după redeschiderea dosarului", a mai spus el.
"Nu mă sustrag de la a prezenta faptele în faţa justiţiei, dar nu îmi este totuna dacă îmi sunt sau nu respectate drepturile de cetăţean", a conchis Ion Ochi.
Acesta a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov în perioada 2009-2012.
El este acuzat că în anul 2011, pe când era vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov, a organizat o procedură formală de achiziţie publică pentru repararea drumului judeţean dintre Prejmer şi Lunca Câlnicului. După ce lucrările au fost realizate parţial, Ion Ochi ar fi făcut demersuri pentru ca firma de construcţii să primească un contract în valoare de două milioane şi jumătate de lei de la Consiliul Judeţean.