24 Minute
Despre cum e primită de votanții din Dămăroaia sau Chitila, ea spune că ei își dau seama că „nu e româncă” atunci când aud accentul, însă precizează că se consideră româncă de origine franceză. „Pentru mine a fost un șoc să văd că există încă niște străzi fără canalizare în București, în sectorul 1”, a adăugat ea.
„Am soț român, copii care studiază în sistemul românesc, angajați români, clienți români și acum sper ca o să am și niște oameni care vor vota pentru mine și care sunt români. Am venit prima dată în 96 și m-am instalat în 99. Am hotărât după 10 ani să ne stabilim aici pentru totdeauana, în 2013. Iubesc România și iubesc Bucureștiul poate mai mult decât oameni care s-au născut aici”, spune Clotilde Armand.
În privința salariului, Clotilde Armand spune că cel de la compania pentru care lucrează este „mai consistent decât cel de primar, care este între 3.000 și 4.000 de lei”. „S-ar diminua considerabil, mai mult decât jumătate”, a adăugat ea întrebată despre cât de mare ar fi diferența. „Am un standard de moralitate la care nu sunt gata să renunț și am și un un standard despre cum ar trebui să avem viața în București”, a ținut ea să precizeze.
În privința proiectelor distinctive care să o recomande pentru funcția de primar al sectorului 1, Clotilde Armand spune, dând exemplul parcărilor, că tot ce vrea să facă este să aibă impact asupra calității vieții oamenilor.
„Problema parcării vine din faptul că administrația nu a știut să aplice legea. Noi vrem să aplicăm legea așa cum este prevăzută, pentru fiecare clădire, apartament, e prevăzut un număr de parcări subterane care trebuie să fie asigurate de cel care construiește imobilul respectiv. De exemplu, pe Barbu Văcărescu, la Sky Tower, sunt 1.000 de locuri de parcare care lipsesc. Pentru acest Sky Tower trebuia să plătească o taxă de 2 milioane de euro. Sunt sute de milioane de euro care ne lipsesc pentru a face aceste parcări. În același, timp din banii noștri vor să facă parcări subterane. Unde este taxa aceasta care trebuia să fie percepută? Dacă un primar vine și ne arată că a primit 10.000 de euro, o singură taxă, eu sunt gata să retrag public aceste acuzații. Primăriile nu și-au făcut datoria și nu au perceput aceste taxe”, a spus Clotilde Armand, amintind că legea prevedea că un solicitant de autorizație de construcție trebuie să plătească 10.000 de euro pentru fiecare loc nerelizat în parcarea proprie.
În privința parcărilor din sectorul 1, ea candidata din partea USB a spus că are un plan de parcări subterane. „În centrul orașului, unde sunt foarte multe clădiri cu risc seismic, când se vor renova, vrem să le renovăm prin izolare la bază și când facem asta profităm de lucrări ca să facem și parcări subterane”, a precizat ea.
Întrebat cum va colabora cu consiliul local, clotilde Armand a spus că, atunci când este vorba de interesul public, „dacă găsim o soluție ușor de implementat, sper că toată lumea va colabora.”
În privința lacului de la Dămăroaia, Clotilde Armand a spus că vrea să facă promenadă în jurul luciului de apă. „Plaja București! Nu mai mergem la Mamaia și ne ducem la Dămăroaia”, a reiterat ea.
„Fac o promenadă în jurul lacului, refac niște ștranduri pentru ca oamenii să se răcorească și opresc poluarea”, a subliniat candidata din partea Uniunii Salvați Bucureștiul.
Supervizarea șantierului de la Autostrada Transilvania
Clotilde Armand a vorbit și despre situația Autostrăzii Transilvania, care nu a fost profitabilă doar pentru americanii de la Bechtel, care au încasat peste 1,2 miliarde de euro deşi au construit doar 52 de kilometri, iar alţi 64 doar pe jumătate. Egis, care a supervizat lucrările, a încasat peste un sfert de miliard de lei. Francezii au fost au fost plătiţi de către statul român chiar şi în anii în care niciun utilaj nu a lucrat la autostradă.
Despre acestea, Clotilde Armand a spus că sunt informații greșite. „Este un contract cu CNADNR. Când s-a încheiat contractul cu Bechtell, în 2013, eu am ajuns în Egis ca director general, am ajuns în septembrie 2013, după ce contractul a fost reziliat”, a precizat ea.
„Egis este o firmă care luceaza pentru CNADNR, pentru a ajuta statul român în toate lucrările, pentru a face față Bechtell. Noi ajutăm statul român, suntem cot la cot cu statul român. Când Bechtell a plecat trebuia să ajutăm CNADNR, să gestiunăm șantierul care a fost lăsat, toate materialele de construcție, era foarte mult de făcut. În toată această perioadă, Egis a avut între 50 și 100 de angajați”, a adăugat Clotilde Armand.
„În 2013 au fost pierderi mari la Egis pe tema aceasta”, a mai spus ea, adâugând că profiturile actuale sunt „rezonabile, în media între 3 și 5%”.
După ce statul român a rupt contractul cu Bechtell, Egis „a continuat să presteze niște servicii, a continuat să aibă o echipă de profesioniști care a lucrat alături de CNADNR”, a punctat ea. „Firma mea a ajutat statul român să facă față contractului cu Bechtell”, a mai spus Clotilde Armand.
Clotilde Armand, candidata USB la Primăria sectorului 1 și manager Egis România, a vorbit la emisiunea „24 de minute” despre proiectele pe care vrea să le implementeze dacă va ajunge primar: printre acestea: rezvolvarea problemei parcărilor printr-o soluție nouă, crearea unei plaje a Bucureștiului la Dămăroaia și reabilitarea clădirilor.