Rugăciunea și exorcismul au fost folosite împotriva unor criminali precum Pablo Escobar, spune șeful poliției columbiene

Data publicării:
Henry Sanabria, șeful poliției columbiene, participă la o ceremonie la Bogota, pe 17 decembrie 2022.
Henry Sanabria, șeful poliției columbiene. Foto: Profimedia Images

Şeful poliţiei columbiene, generalul Henry Sanabria, un obişnuit al declaraţiilor provocatoare, a afirmat sâmbătă că a recurs, împreună cu alţi poliţişti, la exorcism şi rugăciune în lupta împotriva criminalităţii şi a unor infractori precum Pablo Escobar, informează Agerpres.

Generalul Henry Sanabria a dat asigurări că aceste practici religioase au ajutat poliţia în timpul a peste 50 de ani de ani de conflict armat cu grupările criminale.

El a vorbit în special despre operaţiunile în cursul cărora au fost ucişi baronul cocainei Pablo Escobar (1993), şeful militar al Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) supranumit "Mono Jojoy" (2010) şi liderul gherilei Alfonso Cano (2011).

"Existenţa diavolului este sigură. L-am văzut, l-am simţit", a declarat Henry Sanabria într-un interviu pentru revista Semana, făcându-şi cruce la fiecare menţionare a demonului.

Declaraţiile sale au provocat reacţii aprinse pe reţelele sociale din Columbia, ţară laică de tradiţie catolică.

El a afirmat că delincvenţii foloseau "vrăjitoria" şi a povestit mai multe anecdote, între care una despre un agent care ar fi "tras rugându-se" şi ar fi reuşit astfel să împuşte mortal un presupus "vrăjitor".

Actualul președinte columbian Gustavo Petro a reacționat la aceste declarații afirmând că credințele lui Sanabria nu afectează felul în care își face treaba.

"Încercăm să facem în aşa fel încât credinţele să nu afecteze regulile, este chiar atât de simplu. Eu cred că le-a respectat, din câte ştim noi", a apreciat el.

Sanabria s-a poziţionat de asemenea împotriva avortului, legal în Columbia până în a 24-a săptămână de sarcină, şi a utilizării prezervativului, "o metodă abortivă" în opinia lui.

Şeful poliţiei a mai provocat polemici atunci când a calificat Halloweenul drept sărbătoare "satanică" în octombrie.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri