Incident fără precedent în Siria. Un avion american a doborât o aeronavă de luptă a regimului de la Damasc

Data publicării:
avion de lupta elvetia

Coaliția de luptă condusă de Statele Unite a doborât un avion militar sirian în provincia Raqqa, din Siria, au anunțat autoritățile americane, citate de BBC News.

Avionul de luptă sirian SU-22 a fost interceptat de un F/A-18E Super Hornet, o aeronavă americană, imediat după ce a lansat mai multe bombe asupra Forțelor Democratice Siriene susținute de SUA.

Este pentru prima dată când coaliția SUA a doborât un avion al Siriei. Damascul a condamnat "atacul flagrant" și a amenințat că vor exista "repercusiuni periculoase".

Incidentul cu avionul SU-22 a avut loc duminică după-amiază, lângă orașul Tabqam, unde Forțele Democratice Siriene duc lupta contra Statului Islamic, în încercarea de a elibera orașul Raqqa de sub controlul jihadiștilor.

Potrivit Pentagonului, avionul de luptă sirian a atacat bazele militare ale coaliției și a lansat mai multe bombe asupra lor, într-un "show de forță", după cum l-a descris Pentagonul.

"Intențiile ostile demonstrate și acțiunile forțelor care susțin regimul sirian împotriva coaliției care conduce operațiuni legitime împotriva ISIS nu vor fi tolerate", a declarat Pentagonul, într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri