Galerie Foto Cartiere întregi din Mississippi s-au prăbușit în 10 minute. Tornada devastatoare a lovit noaptea, oamenii dormeau și n-au auzit alerta

Data actualizării: Data publicării:
distrugeri in mississippi dupa tornada
Cartiere întregi din Mississippi s-au prăbușit în 10 minute. FOTO: Profimedia Images

26 de oameni au murit după ce mai multe tornade au devastat localități din statul Mississippi. Preşedintele Joe Biden a aprobat duminică decretarea stării de urgenţă și a dispus ca zonele afectate să primească ajutor federal în plus faţă de cel local şi de la nivelul statului zonelor afectate.

Finanţarea va fi disponibilă pentru persoanele afectate din comitatele Carroll, Humphreys, Monroe şi Sharkey, se menţionează într-un comunicat al Casei Albe.

În statul Mississippi, tornadele au smuls acoperişuri şi au distrus maşini, în timp ce cartiere întregi au fost rase de pe suprafaţa pământului.

Cartiere întregi din Mississippi s-au prăbușit în 10 minute. FOTO: Profimedia Images
Cartiere întregi din Mississippi s-au prăbușit în 10 minute. FOTO: Profimedia Images

"Este o tragedie", este mesajul postat pe Twitter de guvernatorul statului, Tate Reeves, care a vorbit despre "pagube devastatoare" după tornadele care au străbătut Mississippi pe o distanţă de peste 150 km de la vest la est.

Bilanţul a ajuns la 26 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit serviciilor de urgenţă din statul Mississippi (MSEMA). Patru persoane date dispărute "au fost găsite", au adăugat acestea. Echipe de căutare şi salvare continuă eforturile pentru găsirea victimelor.

Un bărbat s-a ascuns în cadă ca să scape de tornadă. După zece minute, din casa lui au mai rămas doar doi pereți ai băii

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La Rolling Fork, un oraş cu 2.000 de locuitori din vestul Mississippi, zone întregi au fost devastate, iar din case au rămas doar fundaţiile. Peste tot sunt grămezi de moloz, mașini de spălat, jucării și mobilă distrusă. Imagini din dronă au surprins mașini aruncate pe acoperișurile prăbușite.

Orașul a fost aproape în întregime distrus.

Un localnic a povestit pentru BBC că a fost norocos să supraviețuiască după ce s-a adăpostit în cada de baie.

Tornada a lovit în miezul nopții - oamenii dormeau și nu au auzit alertele. Pentru mulți, primul indiciu că se întâmpla ceva groaznic a fost zgomotul puternic.

Francisco McKnight a declarat pentru BBC că este un miracol că este în viață. Singurul avertisment pentru el a fost zgomotul, unul cum nu a mai auzit niciodată.

S-a uitat afară, apoi a fugit în baie și a intrat în cadă. Spune că asta l-a salvat. Doar doi pereți ai băii au rămas în picioare din toată casa lui. 

Tornada a durat doar cinci până la 10 minute, a povestit bărbatul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri