Elon Musk a cedat și va cumpăra Twitter la oferta inițială. Compania a suspendat tranzacțiile cu acțiuni

Data actualizării: Data publicării:
elon musk portret pe fond negru cu mimica dezamagita
Elon Musk. Foto: Win McNamee/ Getty Images

Tranzacțiile cu acțiuni Twitter au fost suspendate, marți, după apariția informațiilor că Elon Musk urmează să cedeze și să cumpere platforma socială, relatează BBC. Conform unei scrisori adresată companiei, Musk a acceptat să plătească prețul pe care l-a oferit acum mai multe luni. În scrisoare, avocații lui Musk spun că acesta intenționează să încheie tranzacția.

Musk ar urma să achiziționeze Twitter la prețul inițial pe care îl oferise în aprilie, înainte de a-și anunța ieșirea din acord.

Acțiunile Twitter crescuseră cu aproape 13% înainte de anunțul suspendării tranzacțiilor.

Informația vine în condițiile în care Musk urma să înceapă lupta în instanță împotriva Twitter, după ce compania l-a dat în judecată pentru a-l forța să meargă înainte cu achiziția platformei.

Elon Musk făcuse o ofertă de 54,2 dolari per acțiune în aprilie, prin care miliardarul ar fi urmat să plătească 44 de miliarde pentru platforma socială. Ulterior, însă, el s-a retras motivând prin „îngrijorări” legate de numărul de conturi false de pe platformă.

Twitter a negat acuzațiile și l-a dat în judecată pe Musk pentru a-l forța să meargă înainte și să cumpere platforma socială.

Bătălia dintre miliardar și Twitter a continuat pe fondul unei scăderi puternice a acțiunilor Tesla, compania de automobile condusă de Musk și care reprezintă baza averii sale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri