Video Un britanic a mers la Kiev în plin război ca să-și scoată un dinte. „Familia mi-a spus că sunt nebun”

Data actualizării: Data publicării:
britanic la kiev
Un britanic a mers la Kiev ca să-și scoată un dinte. Foto: Captură video Digi24

Un britanic s-a dus până la Kiev ca să își scoată un dinte infectat. Motivul? Nu a putut să își facă programare în sistemul de stat din Marea Britanie, iar la privat l-ar fi costat 1.000 de lire.

Bărbatul locuise cu familia în capitala ucraineană până înainte de război. Așa că a sunat la dentistul pe care îl știa în Kiev și a obținut imediat o programare. A zburat în Polonia, a luat trenul către Ucraina, a fost la cabinet, a rezolvat problema pe care o avea, plus altele care au fost descoperite la consult și s-a întors în Marea Britanie. Cu tot cu transport, l-a costat 450 de lire, jumătate din cât ar fi dat acasă.

„Când am spus familiei și prietenilor că vreau să plec la Kiev, mi-au spus că sunt nebun, că mă duc într-o zonă de război ca să-mi rezolv dinții. Le-am zis că nu am alternativă. Avem sistemul public de sănătate, dar când vine vorba de stomatologie, nu se descurcă. Este un haos. Sunt recunoscător dentistului din Kiev că m-a primit imediat. Aici este imposibil”, susține britanicul.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri