Ciolacu: Nu am așteptări ca președintele Iohannis să mă nominalizeze din inimă

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu psd
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: captură video PSD/ Facebook

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus duminică seara, la România TV, că președintele Klaus Iohannis este nevoit să-l nominalizeze pentru funcția de premier, însă „nu o va face din inimă”. În același timp, liderul social-democraților susține că nu a mai discutat cu șeful statului de o lungă perioadă de timp.

„Avem un președinte ales care o să desemneze viitorul prim-ministru, cu prerogative constituționale. Nu cred că o va face din inimă, să fiu sincer, să mă nominalizeze, dar sunt ferm convins că rațiunea îl va îndrepta spre această decizie. Nu am așteptări de la președintele României să o facă din inimă. Nu am aceste așteptări”, a spus Ciolacu duminică seara.

Totodată, liderul social-democraților susține că nu a vorbit cu președintele României de o perioadă lungă de timp și că nu obișnuiește să poarte discuții cu acesta. „Nu am avut niciun dialog cu președintele de o perioadă mai lungă. Nu am mai avut discuții”, a spus șeful PSD la România TV.

Ciolacu spune că rocada premierilor se va face în liniște și că în acest moment e important ca partidele din coalitie să aibă „maturitate politică după 30 de ani de democrație”. „Cred că s-a săturat toată lumea să vorbim despre această rotație a prim-miniștrilor. Ea va avea loc mai liniștită decât se tot anunță, dar cred că prioritățile rămân altele, pentru români. Există o mare așteptare. Există o coaliție între marile partide. A fost un moment în care a fost nevoie de maturitate politică, după 30 de ani de democrație. Trebuia să fim conștienți de ceea ce se întâmplă. A venit războiul, pandemie, criză energetică. PSD a decis să intre la guvernare în urma unei guvernări dezastruoase de dreapta”, a spus președintele PSD.

Acesta a menţionat că este posibil ca, până pe 1 iunie, să se realizeze rotaţia premierilor în coaliţia de guvernare. „Cert este că, dacă nu se face rotaţia, înseamnă că atunci e cu adevărat un afront, nu faţă de Marcel Ciolacu, un afront adus PSD, cel mai mare partid din România, care a luat o decizie corectă într-un moment dificil politic şi economic pentru România. Dacă cineva doreşte să aibă astfel de ambiţii, după ce noi, ca şi români, ne-am făcut datoria corect, atunci acest schimb nu va mai avea loc. Dar eu nu cred că se va ajunge acolo. Repet, raţiunea o să primeze. (...) Eu vă spun că va fi rotaţie lină, aşezată, perioadă foarte scurtă, cu un program de guvernare foarte bun, axat pe producţia în România, întors cât mai mult din PIB în economie, cum am făcut şi anul trecut, continuarea investiţiilor - ne-am asumat 7,1% din PIB pe investiţii, sper să ajungem la 6,8 - 6,9, să încercăm să închidem acest an cu 7%, deblocându- se şi foarte multe sume de la fondurile europene”, a afirmat el.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri