estiVALUL Digi | Recomandările zilei vin din Banat și din Moldova

Data publicării:
plaja digi - 14 iulie 2015

ZIUA FRANŢEI LA CONSTANŢA. 14 iulie, Ziua Franţei este sărbătorită şi la malul mării. Alianţa Franceză din Constanţa, alături de Muzeul de Artă şi o asociaţie de cultură, organizează astăzi vernisajul de fotografie Echiquier. Vor fi expuse fotografii realizate de 40 de artişti din Franţa. Imaginile vor să surprindă locuri, obiceiuri şi cultura franceză.

PIAŢA OVIDIU PRINDE VIAŢĂ. În aceste zile, Piaţa Ovidiu, unul dintre cele mai populare locuri din Constanţa, va fi plină de evenimente. Se vor organiza meciuri de tenis pentru amatori, pe două terenuri special amenajate, vor fi proiecţii de film pe ecrane gonflabile montate în mijlocul pieţii. Punctul culminant va fi atins odată cu meciurile de Cupă Davis dintre România şi Slovacia. Cele cinci meciuri care pot duce România în playoff-ul pentru accederea în Grupa Mondiala a Cupei Davis, vor putea fi văzute în Piaţa Ovidiu, pe un ecran special.

FESTIVAL ANTIC LA NEPTUN. Şi astăzi, cei pasionaţi de antichitate, istorie şi origini pot vedea cum decurgea viaţa dacilor. Încă de dimineaţă vor fi demonstraţii de lupte între gladiatori, dansuri ale nimfelor dacice şi parade de costume. Turiştii vor putea participa efectiv la manifestaţii, pentru că vor putea trage cu arcul, vor învăţa să facă ceramică şi vor putea lua lecţii la şcoala specială de gladiatori. Până pe 31 august, cei care vor să simtă spiritul dacic, o pot face pe plaja din Neptun.

Vă recomandăm și un loc răcoros, chiar și când afară e caniculă. Un loc liniştit, la doi paşi de aglomeraţia oraşului. Un loc în care vedem doar verdeaţă şi gospodării care mai de care mai pitoreşti. Acesta este peisajul care te întâmpină de îndată ce intri pe poarta Parcului Etnografic Romulus Vuia din Cluj-Napoca.

Organizatorii Festivalului Opera Nights 2015 doresc să dedice ediția a V-a aniversară celor doi mari compozitori de operă și operetă, Giuseppe Verdi și Johannn Strauss. La cel mai mare festival de operă în aer liber din Europa, Opera Nights, desfășurat între 15 și 20 iulie, publicul va putea participa la cinci seri de spectacole de operă şi operetă realizate cu concursul a 170 de artişti. Spectacolele vor avea loc la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Muzeul Civilizaţiei dacice din Deva. Preţul unui bilet la Opera Nights, pentru o seară de spectacol, costă între 30 şi 100 de lei.

În Suceava are loc proiecția filmului Aferim. Miercuri, 15 Iulie începând cu orele 18:00 și 20:00, la Auditoriumul Joseph Schmidt din cadrul Universității Ștefan cel Mare va fi proiectat unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!”, în regia lui Radu Jude. Filmul este nerecomandat minorilor sub 15 ani. Elevii şi studenţii beneficiază de reducere, respectiv cinci lei biletul.

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri