estiVALUL Digi | Cheile Râșnoavei, loc perfect pentru senzații tari

Data publicării:
bungee jumping crop - GettyImages - 24 iulie 2015

Vremea

Suntem în prag de weekend şi mulţi dintre dumneavoastră vă pregătiţi să luaţi drumul litoralului sau să vă îndreptaţi spre culmile munţilor. La malul mării maximele de astăzi vor tinde spre 30 de grade Celsius la umbră. Şi apa va fi destul de caldă, cu aproximativ 24 de grade pe parcursul zilei. Vreme de plajă se anunţă şi la munte. La fel ca şi pe litoral, în Poiana Braşov vor fi în jur de 30 de grade Celsius. Şi dacă la mare, va fi soare întreaga zi, la munte vor apărea averse cu descărcări electrice, spre seară.

Recomandare

Pentru cei care îşi doresc vara aceasta o experienţă cu adevărat inedită, vă recomandăm saltul în gol. La Cheile Râşnoavei se fac bungee jumping şi săritura cu pendulul. Sigur, e nevoie de mult curaj şi hotărâre, însă senzaţiile sunt, cu siguranţă, de neegalat.

Experienţa bungee jumping începe cu echiparea - hamuri, carabiniere şi jambiere solide. Apoi, urmează ascensiunea către punctul de salt, într-o nacelă împletită din frânghie.

„Ai impresia că îţi cedează creierul, muşchii se încordează, inima îţi sare din piept. Oricum e o senzație unică de nota zece. Ți se șterge tot, nu mai gândeam deloc, încercam să mă motivez cumva, să îmi fac curaj să sar și încercam să nu mă uit în jos, că altfel nu mai săream”, povestește unul dintre curajoșii săritori.

La fel de intensă este şi săritura cu pendul, adică un leagan uriaş care se mişcă între pereţii înalţi ai Cheilor Râşnoavei. Plutirea în aer este mai lungă decât la bungee jumping şi astfel ai mai mult timp să te bucuri de spectacolul naturii.

În ciuda impresiilor exprimate de cei care au testat cele două salturi, specialiştii spun că nu sunt deloc forme de sport extrem.

O săritură bungee jumping costă o sută de euro, iar pendulul 50 de euro. Cheile Râşnoavei se află la 20 de kilometri de Predeal, spre Râşnov, la 21 de km de Braşov şi la 145 de km de Bucureşti.

Agenda zilei

24 iulie - petreceri în cluburile de pe litoral.
24 iulie - „Teatrul de Vară”, în sudul litoralului.
24-26 iulie - Poiana Stampei, județul Suceava - Festivalul „Fiii Satului - Tradiţii de pe Valea Dornelor”.
23-26 iulie - județul Cluj - Music Outdoor Experience 2015.

Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri