estiVALUL Digi | Băile Figa, staţiunea cu plajă şi apă sărată din Transilvania

Data publicării:
baile figa fb

De cum intri în Băile Figa, te simţi în vacanţă. Staţiunea Băile Figa oferă variante de distracţie indiferent de vârstă. Tobogan, piscină cu apă dulce, piscină cu apă sărată, piscină cu nămol, saună, jacuzzi.

Băile Figa din Beclean au fost construite pe locul în care, în urmă cu nici o jumătate de secol, era doar o baltă cu nămol. Deschisă acum cinci ani, staţiunea balneo este vedetă. Atrage de la an la an mai mulţi vizitatori.

Anul trecut au fost peste 170.000, iar acum estimările spun că se vor vinde mai mult de 200.000 de bilete. Străinii nu lipsesc şi sunt încântaţi de ceea ce văd.

Încurajate de aprecierile turiştilor, autorităţile vor să facă şi mai mult în Băile Figa.

„Avem un proiect de un centru medical, integrat cu un spa pe trei nivele, mai mult în adâncime, unde o să facem şi o salină şi zone de tratament, fiindcă trebuie să extindem sezonul”, a spus Nicolae Moldovan, primarul din Beclean.

Intrarea în Băile Figa costă 10 lei, accesul la Aqua Land tot atât şi intrarea la SPA încă 10 lei. Variantele de cazare sunt multiple, de la căsuţe de lemn, la cabane şi pensiuni. O noapte costă între 50 şi 100 de lei.

VREMEA

Vremea ţine astăzi cu turiştii din aproape toate colţurile ţării.

Soare şi temperaturi blânde pe tot litoralul unde, la prânz, mercurul din termometre va indica în jur de 27 de grade Celsius. Valurile nu vor fi prea puternice, aşa că marea va fi numai bună pentru baie.

La munte, după-amiază pot apărea şi averse izolate, iar temperaturile sunt mai scăzute. La Bâlea Lac nu vor fi mai mult de 11 grade nici măcar după-amiază.

AGENDA ZILEI

Gura Humorului, Tabără de vară, 24 august - 30 august.

Craiova, Puppets Occupy Street, 25 august - 1 septembrie 2015.

Timişoara, Festival de operă şi operetă, 21 august - 31 august.


Așteptăm să ne trimiteţi poveștile voastre, însoțite de FOTOGRAFII și FILME, din locurile pe care le-ați vizitat și considerați că merită să fie promovate pe pagina noastră de Facebook, prin aplicaţia DigiVOX  sau direct pe e-mail estival@digi24.ro.    

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri