Dezastru la o fermă de animale din Satu Mare. 4.000 de porci au murit într-un incendiu

Data publicării:
IMAG0906

Salvatorii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au fost solicitaţi în jurul orei 16:30 şi au pornit la intervenţie cu patru autospeciale de stingere a incendiilor şi o ambulanţă SMURD. 25 de minute mai târziu au ajuns la ferma zootehnică aflată pe DN19, în Livada.

Acolo au stabilit că focul cuprinsese interiorul a două hale de 3200 de metri pătraţi, unde erau crescuţi 4400 de porci. Pentru că exista pericolul ca incendiul extrem de violent să se propage şi la halele învecinate, la fermă a fost trimişi de urgenţă şi pompierii voluntari din Livada, iar şeful ISU Satu Mare, colonelul Dan Gheorghe, a preluat comanda întregii operaţiuni.

În ciuda intervenţiei rapide a pompierilor, focul a distrus interiorul ambelor hale şi a afectat structura de rezistenţă, acoperişul şi instalaţiile dinăuntru. Grav este că „în urma incendiului au murit, prin asfixiere, aproximativ 4000 de porci (2000 de 40 kg. şi 2000 de 80 kg)", au transmis pompierii sătmăreni.

Echipele de intervenţie au rămas în zonă mai multe ore, ca să se asigure că toate focarele au fost lichidate. Urmează ca pompierii să afle cauza incendiului şi valoarea pagubelor.

Dacă aveţi imagini de la acest incendiu, ni le puteţi trimite pe adresa de mail stiri.oradea@digi24.ro.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri