Ungaria nu se alătură planurilor NATO de a sprijini Ucraina

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
ungaria ucraina
sursa: shutterstock.com/

Ungaria nu va participa la planurile NATO de sporire a rolului Alianţei în coordonarea ajutorului militar pentru Ucraina şi în instruirea soldaţilor ucraineni. De asemenea, nu vor contribui la pachetul financiar în valoare de 100 de miliarde de euro propus de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru susținerea ucrainenilor.

Ungaria va rămâne în afara angajamentelor pentru Ucraina solicitate de NATO, în pofida tuturor presiunilor exercitate asupra sa în cadrul Alianţei, relatează Agerpres.

"Ungaria nu va participa la acest pachet de ajutor pentru Ucraina. Rămânem fermi pe poziții în decizia noastră. Conflictul nu poate fi soluţionat pe câmpul de luptă, întrucât niciuna dintre părţi nu o poate învinge pe cealaltă, aşadar soluţia diplomatică este singura cale realistă”, a declarat ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.

Membrii NATO vor avea un rol sporit în instruirea soldaţilor ucraineni şi în coordonarea livrărilor de arme către Ucraina, precum şi alocarea a 100 de miliarde de euro pentru susţinerea acestei ţări în războiul cu Rusia. Această iniţiativă a fost lansată la începutul lunii aprilie și aparține secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.