Qatarul se înscrie în cursa pentru organizarea olimpiadei din 2036

Redacția Digi Economic Data publicării: Data actualizării:
Qatar
sursa: gettyimages.com/

Secretarul general al Comitetului Suprem pentru dezboltarea Qatarului, Hasan Abdullah Al Thawadi, dă asigurări că ţara sa are "capacitatea de a organiza Jocurile Olimpice în cel mai bun mod", relatează Agepres.

Impactul Cupei Mondiale de fotbal din Qatar a influenţat în special turismul, care a înflorit enorm anul trecut şi a atins apogeul în timpul Cupei Asiei din acest an.

Cupa Mondială 2022 a găzduit puţin peste 1,8 milioane de fani la "FIFA Fan Festival" locaţia cu o suprafaţă de 145.000 de metri pătraţi şi cu o capacitate de 40.000 de persoane, care a primit în medie 70.000 de vizitatori pe zi pentru a urmări meciurile şi spectacolele live ale diferiţilor artişti din întreaga lume.

"Qatarul poate organiza Jocurile Olimpice în cel mai bun mod şi am anunţat deja dorinţa noastră de a găzdui evenimentul în 2036. Când Barcelona a găzduit Jocurile Olimpice din 1992, a avut succes, desigur, în organizarea sporturilor, dar a beneficiat şi la nivel turistic, devenind astăzi o destinaţie pe tot parcursul anului”, a declarat Al Thawadi cu ocazia participării sale la Forumul Economic de la Doha, asigurând însă că decizia aparţine experţilor.

Qatarul speră să calce astfel pe urmele Parisului, care va găzdui ediţia din 2024 a Jocurilor Olimpice, a metropolei americane Los Angeles, gazda ediţiei din 2028, şi a oraşului australian Brisbane, care va organiza marele eveniment polisportiv în 2032.