Autoritățile fiscale suedeze vor o legislație specifică pentru digitalizarea plăților. Numerarul nu trebuie scos din circulație

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
card bancar plati digitale suedia
sursa: shutterstock.com/

Banca Centrală a Suediei (Sveriges Riksbank) dorește o legislaţie specifică pentru a eficientiza digitalizarea plăţilor și a nu exclude numerarul ca metodă alternativă de achitare.

Digitalizarea plăților în Suedia a provocat o serie de probleme, printre care excluderea unor categorii sociale reticente la tehnologie și fraude electronice.

"Actorii din sistemul public şi privat trebuie să colaboreze pentru a se asigura că fiecare membru al societăţii poate plăti. De asemenea ei trebuie să se asigure de funcţionarea sistemului de plăţi în eventualitatea perturbărilor, în situaţii de criză pe timp de pace şi în stări de alertă sporită. Este nevoie de o legislaţie specifică pentru a ne asigura că şi numerarul poate fi folosit pentru a plăti. De asemenea, băncile trebuie să se asigure că mai mulţi clienţi au acces la conturile de plăţi", potrivit Băncii Suediei.

numerar suedia
Coroane suedeze sub formă de numerar. sursa: shutterstock.com/

Pentru a face plăţile mai sigure şi accesibile, Sveriges Riksbank recomandă utilizarea alternativă a numerarului ca metodă de achitare, relatează Reuters.