Nu uscați telefoanele iPhone în orez dacă le scăpați în apă! Apple oferă soluții plauzibile la problemă

Alexandru Gologan Data publicării:
telefon iphone apa
sursa: shutterstock.com/

Dacă accidental vărsați apă pe iPhone, nu îl uscați într-un bol cu orez. Apple avertizează clienții că prin această metodă de modă veche nu veți obține rezultatul scontat și doar afectați structura telefonului. Din fericire, există alte soluții viabile pentru această problemă.

Apple avertizează utilizatorii de iPhone să nu folosească orez la uscarea telefoanelor dacă au intrat lichide în ele. Originile acestui remediu casnic datează din 1946, atunci când era folosit pentru a menține uscată pelicula de film scoasă din cameră.

„Nu puneți iPhone-ul la uscat într-o pungă de orez dacă a intrat în contact cu lichide. Atunci când faceți acest lucru, micile particule de orez vă vor deteriora telefonul”, avertizează compania Apple.

În ciuda popularității sale, testele au demonstrat că utilizarea orezului negătit pentru a absorbi apa din telefoane nu este deloc eficientă.

În secțiunea de suport, experții de la Apple explică cum să procedați în această situație. Cel mai bun mod de a usca un iPhone sau orice telefon este să îl țineți în mână și să îl scuturați ușor cu mufa de încărcare îndreptată către palmă. După ce ați efectuat acest pas și ați eliminat excesul de lichid, urmează să îl lăsați într-o zonă bine ventilată și uscată.

Dacă după jumătate de oră, alerta de detectare a lichidelor este încă prezentă pe dispozitiv, atunci va trebui să păstrați telefonul în zona uscată până a doua zi. Apple recomandă, de asemenea, să nu folosiți uscătoare de păr sau surse externe de căldură pentru că nu veți face altceva decât să stricați dispozitivul.

Toate telefoanele Apple de la iPhone 12 în sus sunt capabile să reziste în mediul acvatic până la o adâncime de șase metri, timp de până la jumătate de oră, relatează Techspot.