Patriciu Achimaș-Cadariu a venit în această dimineață la spital ca să vadă cum arată unitatea modernă pentru tratarea arsurilor, după ce ieri a avut loc o conferință de presă în care s-a anunțat inaugurarea acesteia, iar ministrul nu a găsit nici doctori, nici asistente și, în plus, unitatea era în continuare închisă.
„Am venit să verific personal ceea ce se anunțase ieri. Este absolut revoltător faptul că nici în acest moment, dacă Doamne ferește se întâmplă o nenorocire în București sau în țară, acest bloc nu funcționează la întreaga lui capacitate. Sunt banii bucureștenilor, sunt banii românilor, românii nu acceptă să se facă afirmații care nu corespund cu realitatea. Nu am venit să tai panglici și nu cred că acesta este scopul de a anunța triumfalist realizări. Sunt lucruri normale, investiții pe care românii le fac din banii lor bani față de care suntem responsabili. Barocamera nu funcționează nici în acest moment, personalul nu era la serviciu. L-am demis pe managerul instituției”, a spus ministrul Sănătății.
Ministrul Sănătății l-a numit director interimar al Spitalului Floreasca pe Sorin Păun, directorul medical al unității spitalicești.
Ministrul a mai anunțat că va lua și alte măsuri, adăugând că este „revoltător” ca o astfel de unitate să nu fie deschisă nici acum, în contextul tragediei din Colectiv.
În ceea ce privește situația din această dimineață, ministrul a spus că a primit explicații „abracadabrante”. Ieri, conducerea unității medicale declara într-o conferință de presă că există oameni care au fost trimiși la specializare în Franța, așadar unitatea trebuia să fie deschisă.
Oficial, unitatea de elită pentru tratarea arsurilor de la Floreasca, inaugurată în urmă cu un an, a devenit funcţională, după ce medicii şi asistentele au plecat la specializare în Franţa. Prima echipă a revenit în ţară şi este pregătită să intervină, însă până când vor fi internaţi primii pacienţi, personalul va fi repartizat la alte secţii. Pentru ca unitatea să funcţioneze la capacitate maximă este nevoie de patru chirurgi, doi anestezişti, 17 asistente, 10 infirmiere, un psiholog şi un kinetoterapeut.
Unitatatea de la Spitalul Floreasca a fost în centrul unui scandal după incendiul din clubul Colectiv, din 30 octombrie anul trecut. 64 de oameni au murit în urma incendiului, ultimul în data de 14 martie, decesul fiind înregistrat chiar la Spitalul Floreasca.
Citiți și