„Dacă mă veţi alege în calitate de prim-ministru, în luna mai, voi negocia o reformă a Uniunii Europene şi rolul Marii Britanii în cadrul ei. Acest principiu al libertăţii de mişcare va fi un punct-cheie al acestei negocieri. Dacă voi reuşi, voi milita, aşa cum am spus, pentru a ţine ţara noastră într-o Uniune Europeană reformată. Dar dacă îngrijorările noastre nu vor fi auzite, iar relaţiile noastre cu UE nu ne vor putea pune într-o poziţie mai bună, atunci, desigur, nu scot din discuţie nicio opţiune”, a declarat David Cameron, premierul Marii Britanii.
David Cameron a vorbit despre planurile sale de reducere a numărului imigranţilor dintr-o fabrică din Marea Britanie, unde se afla în vizită. Deşi a recunoscut că Regatul Unit are de câştigat de pe urma imigranţilor, premierul britanic a spus că aceştia pun presiune prea mare asupra statului.
„Imigraţia aduce beneficii Marii Britanii, dar trebuie să fie controlată, trebuie să fie echitabilă şi trebuie să fie centrată în jurul interesului nostru naţional”, a mai spus premierul britanic.
Premierul britanic are de gând să mai taie din beneficiile pe care le au acum imigranţii. Adică, aceştia să nu mai primească scutiri de taxe şi locuinţe sociale, să nu-şi poată aduce familiile în Marea Britanie şi să fie repatriaţi după şase luni dacă nu şi-au găsit de muncă în acest interval.
„Imigranţii din UE ar trebui să aibă o ofertă de muncă înainte de a veni aici, plătitorii de taxe britanici nu îi vor susţine dacă ei nu o fac, iar odată ce au un loc de muncă nu vor primi beneficii sau locuinţe sociale în Marea Britanie dacă nu au locuit aici cel puţin patru ani”, a declarat David Cameron.
Potrivit ultimelor date statistice, numărul românilor care au cerut asigurări sociale în Marea Britanie a crescut de cinci ori în ultimul an, la 100.000 de oameni.