În două încăperi ale unuia dintre sediile Regiei de Drumuri, oficialii au găsit ascunse, sub prelate de plastic, cinci caleşti nou-nouţe.
Trăsurile au fost aduse la Secţia Cuza Vodă a Regiei de Drumuri în urmă cu aproximativ doi ani. Sunt depozitate şi ţinute în stare de conservare.
Şeful secţiei susţine că nu ştie absolut nimic despre ele şi că a primit ordin de la şefi să le găzduiască.
Reporter: Le-aţi putea folosi, cumva, în intervenţiile pe teren?
Ing. Liviu Sandu, şef Secţia Cuza-Vodă, RAJDP Constanţa: Nu, n-avem la ce intervenţii. Deci, noi atât am făcut, am depozitat.
Trăsurile au fost cumpărate în 2013. Conducerea Consiliului Judeţean de atunci încheiase un parteneriat între Direcţia Silvică din Constanţa, de care aparţine Herghelia Mangalia, şi Regia de Drumuri. Trăsurile urmau să ajungă la herghelie. Acum, noua conducere se gândeşte unde ar putea fi utile caleştile.
„Noi avem în Constanţa Centrul Expoziţional de Ştiinţe ale Naturii, unde avem grădină zoologică, avem Delfinariu, avem cai. Putem face un program pe baza acelor caleşti, acelor trăsuri”, spune Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
O trăsură cu patru locuri, costă între 16.000 şi 58.000 de lei.
În acelaşi depozit, preşedintele Consiliului Judeţean a mai găsit şi 24 de mese din lemn pentru petreceri câmpeneşti. În acte, figurează şi hamuri şi echipemente de echitaţie, dar nu se ştie încă unde au fost depozitate acestea.