Imaginea lui Constantin Brâncuşi este folosită în cea mai recentă reclamă pentru CEC. În videoclip, o voce este adaugă imaginilor de arhivă şi pare că marele artist povesteşte despre ideile şi opera lui. Autorităţile locale din Târgu - Jiu sunt revoltate şi susţin că ar fi trebuit să fie consultate înainte de apariţia clipului. Recunosc, în acelaşi timp, că nu au nicio putere să interzică difuzarea imaginilor.
„Încercăm să spunem opiniei publice româneşti adevărul, adică să nu creadă cineva că aceea este vocea originală a lui Brâncuşi, că Brâncuşi a fost înregistrat vreodată vorbind despre opera lui”, spune Doru Strâmbulescu, director al Centrului Constantin Brâncuşi.
„Noi, la nivelul primăriei, respectiv Centrul Brâncuşi nu am ştiut care va fi regia acestui spot publicitar”, afirmă Iulia Vana, viceprimar din Târgu – Jiu.
Nu doar videoclipul îi deranjează pe cei de la Târgu - Jiu, ci şi afişele stradale, despre care autorităţile locale spun că nu au semnătura originală a lui Brâncuşi.
Reprezentantii firmei de publicitate spun însă că reclama este corectă şi că mesajul este mai important decât vocea care îl transmite.
„Da, nu există o înregistrare audio cu Brâncuşi. Dar este mai important să judecăm timbrul vocii sale sau mesajul pe care Brâncuşi, în foarte speciala sa viaţă, a dorit să îl comunice? În mesajul spotului găsim incluse doar afirmaţii care aparţin lui Constantin Brâncuşi”, a transmis firma de publicitate într-un comunicat.
Aceeaşi campanie pentru CEC a adus firmei de publicitate şi o reclamaţie la CNA depusă de o organizaţie nonguvernamentală care cere interzicerea difuzării clipului.