Fiecare contract înseamnă, pentru timişorean, câte un milion de euro.
În fabrica Mercedes fiecare piesă e montată cu ajutorul automatizărilor făcute de echipa de la Timișoara. Au montat mii de senzori acolo ce activează jeturile cu care se vopsesc mașinile, iar întregul proces e controlat printr-un tablou electric creat în orașul de pe Bega.
Emil Pop are 52 de ani, iar în 1999 a renunțat la jobul dintr-o multinațională ca să puna pe picioare propria afacere. Cu banii din ultimul salariu și încă doi oameni în echipă a început să monteze instalații electrice. Nu visa atunci că tablourile lui vor pune în mișcare industria de piese de maşini din Europa.
„Atunci când trece un Volkswagen pe lângă tine să știi că e foarte probabil să fi fost vopsit cu instalații făcute la Timișoara”, a spus Emil Pop. Iar oamenii din echipa lui Emil Pop au întins cablurile electrice până în Africa de Sud, acolo unde au pus cap la cap sistemul de automatizări și instalații pentru fabrica în care sunt confecționate barele pentru Volkswagen.
„N-am visat niciodată că o să ajung să bat Europa, nici nu mă gândeam pe alt continent să ajung cu lucrul”, a declarat Zoran Ignyn, angajat. Unul dintre cele mai recente contracte, cu cei de la Mercedes, valorează aproape un milion de euro.