Orice român își poate consulta dosarul medical, de oriunde are acces la Internet

Data publicării:
consultatie-1

Dosarul electonic al pacientului, care a costat 18 de milioane de euro şi a fost lansat anul acesta. Cu ajutorul lui, doctorii şi pacienţii ar trebui să aibă acces la date medicale esenţiale. Doar că pacienţii nu sunt interesaţi, iar medicii spun ca aplicaţia este imposibil de folosit. 

Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, odată cu implementarea Dosarului Electronic de Sanatate, toate datele medicale, începand de la consultații, trimiteri, analize, rețete, foi de observații, dar și antecedente și istoric evenimente, vor fi colectate permanent în siguranță.

CUM SĂ ACCESEZI DOSARUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE?

Urmând procedurile de autentificare, puteți consulta oricând dosarul medical, de oriunde aveti acces la Internet accesând acest link des-cnas.roMedicul va avea acces la informațiile dumneavoastră doar dacă îi oferiți acest drept sau poate consulta dosarul medical doar în prezența dumneavoastră.

Dosarul electronic de sănătate, investiţia de 18 milioane de euro imposibil de folosit

Aveți acces la evidența consultațiilor și internărilor pentru a observa opiniile medicale, diagnosticele, investigațiile efectuate și tratamentele recomandate de medici

Istoricul medical este administrat în siguranță și puteți vizualiza opiniile medicale, diagnosticele și recomandarile primite de-a lungul timpului. Cu ajutorul lor, medicul curant își poate face o primă impresie despre bolile dumneavoastră din trecut, precum și despre tratamentul urmat. 

Dosarului Electronic de Sănătate va ține evidența tuturor documentelor de la diverse instituții medicale publice sau private și va reuni într-o platformă accesibilă online, toate informațiile referitoare la starea dumneavoastră de sănătate.

Dosarul electronic de sănătate -  greu de implementat. Inițiativa se lovește de reticenţa cadrelor medicale 

Având acces la Dosarul Electronic de Sănătate, puteți urmări evoluția unei probleme medicale de la stadiul de boală până la stadiul de vindecare. Puteți vedea oricând consultațiile, medicația și indicațiile de tratament recomndate de medici, sau puteți pune aceste informații la dispoziția medicului personal, pentru o clarificare a unei probleme medicale recente.

Medicii pot accesa istoricul medical al Dosarului dumneavoastră doar dacă le oferiți acest drept! Fără informații complete, recomandările medicilor s-ar putea să nu fie cele mai bune.

Medicul dumneavoastră are acces la datele medicale relevante astfel încât acesta va fi pregătit în cazul unor urgențe medicale neprevăzute. La orice consultație, medicul înregistrează în dosarul dumneavoastră noi informații despre starea de sănătate, investigații, trimiteri pentru consult dar și tratamentul prescris. Acestea rămân în istoricul medical și pot fi vizualizate de către alt medic doar cu acordul dumneavoastră.

Dosarul electronic, departe de a fi implementat. Instrumentul nemulţumește medicii de familie

CE CONȚINE DOSARUL ELECTRONIC DE SĂNĂTATE? 

Dosarul electronic de sănătate conține informații medicale relevante privind starea de sănătate a pacientului, informații care au ca obiectiv sprijinirea medicului în activitatea sa de îngrijire a pacientului.

Dosarul electronic de sănătate reprezintă o colecţie de informaţii medicale ale pacientului, consolidate la nivel naţional, colectate de la toţi furnizorii de servicii medicale cu care acesta a intrat în contact. Datele sunt oganizate pe criteriul relevanței medicale - datele cele mai relevante sunt în plin plan. Detaliile privind fiecare informație medicală sunt de asemenea disponibile, inclusiv sursa de unde provine informația.

Se poate ajunge astfel, până la accesarea documentul medical din care provine informația astfel încât medicul sau pacientul să înțeleagă contextul în care aceasta a fost creată.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste o casă în Rusia în 2025? Scumpiri masive în ultimul an
Digi FM
Jennifer Lopez s-a reîntâlnit cu Ralph Fiennes, la 22 de ani de la premiera „Maid In Manhattan”: Te iubesc...
Pro FM
Dieta drastică pe care o ține Elton John la vârsta de 77 de ani, din cauza problemelor de sănătate: „Este un...
Film Now
Cauza morții regizorului Jeff Baena, soțul actriței Aubrey Plaza, dezvăluită. Cineastul avea 47 de ani
Adevarul
Cercetătorii britanici se așteaptă la „declanșarea pandemiei” unei boli care a ucis în trecut 200 de milioane...
Newsweek
Declarațiile ministrului muncii despre pensii care vor enerva pensionarii. „Nu în mandatul meu!”
Digi FM
Sora lui Kim Jong-un, pentru prima dată în public cu copiii săi. Imagini apărute de Anul Nou, în condiţiile...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
A trăit povești de dragoste cu actori alături de care a jucat. Shirley MacLaine dezvăluie de ce nu s-a iubit...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025