Biserica susține normalitatea. Este principalul argument al fețelor bisericești.
Preotul Marian Timofte, vicarul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei: „Susținem adunarea de semnături pentru organizarea unui referendum. Nu discriminăm pe nimeni, înclinații ale cuplurilor de același gen au fost dintotdeauna în istoria omenirii, dar niciodată nu au fost reglementate în mod legal.”
Listele sunt împărţite în bisericile din toată ţara. Ţinta sunt 500.000 de semnături. Unii dintre credincioşi şi-au notat chiar şi datele personale.
„Nu am semnat încă dar o să semnez pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie”
„Nu, eu nu sunt împotrivă. Să fie, să se însoare, să se căsătorească, să-și facă familie, să facă ce vor.”
În ziua de Crăciun, mitropolitul Banatului a susţinut iniţiativa chiar în timpul oficierii slujbei. Iar în luna ianuarie, subiectul ar putea fi discutat şi în şedinţa Sinodului.
Vasile Bănescu - purtător de cuvânt Patriarhia Română: „Întreaga morală creştină dar şi cea veterotestamentară se fundamentează pe câteva lucruri esenţiale. Familia creştină este o instituţie creată de Dumnezeu însuşi, care a creat bărbat şi femeie, nu bărbat şi bărbat.
Redefinirea căsătoriei în Constituţie a fost o dezbatere aprinsă şi în Parlamentul României. În 2013, unul dintre deputaţii care au susţinut ideea a fost Daniel Fenechiu.
Daniel Fenechiu: „Prin vot, după diverse consultări, inclusiv cu Curtea Constituţională şi cu Consiliul Legislativ a decis să respingă 00.44+00.50 Opinia majorităţii a fost că reglementarea căsătoriei trebuie făcută prin legea civilă şi nu prin legea fundamentală, mai exact prin Codul Civil.”
Ioan Chelaru - preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei: „Nu cred că este suficientă presiunea europeană pentru a modifica fundamental un act, inclusiv Constituţie. Cred că acest lucru dacă se va face, când se va face este absolut imposibil de spus, se va face numai sub presiunea societăţii româneşti.”
Haralambie Vochiţoiu - senator UNPR: „Asta nu înseamnă că trebuie să devenim radicali sau să îngrădim drepturile unora care au înclinaţii minoritare să spun aşa.”
Strângerea de semnături vine în contextul în care 15 state din Europa permit căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. Ultimul stat care a votat în acest sens este Grecia.